RECEPTY

Motobazar MOTOBAZAR MIRAMOTO
Největší regionální motobazar a eshop!

U plotny s Danem Kopálem

27.06.2007 - 10:00
Letní sezona je v plném proudu a k příjemně strávenému letnímu večeru patří i posezení s přáteli či rodinou u ohně. A když už to tak pěkně hoří, co kdyby se i něco upeklo. Dřívější zahradní táboráčky a osmahlé špekáčky dnes stále více ustupují do pozadí, na jejich místo nastoupily důmyslné grily a udírny, na kterých připravujeme lahodné masité pochoutky, nakládané v roztodivných marinádách.

 

Tepelná úprava pokrmů pomocí grilu je čím dál tím oblíbenější a podle mnoha odborníků i zdravější. Je však důležité při přípravě dodržovat několik důležitých zásad.

• Při grilování kuřecího masa, dejte pozor na jeho propečení. Potřebuje dokonalou tepelnou úpravu, takže ho raději propečte více, než abyste se potýkali se salmonelou.
• Při nakládání masa více jak na 12 hodin maso nesolte, jinak vám sůl vytáhne z masa šťávu a bude jak podešev. Používejte raději kořenící směsi bez soli, tu pak dodáte těsně před grilováním.
• Koření používejte hrubozrnné, nebo sekané, jemně mleté se vám na mase spálí a zhořkne.
• Grilovací rošt před pečením mírně potřete olejem, jinak se vám maso přilepí a při obracení potrhá.
• Maso obracíme kleštěmi, rozhodně ho nepropichujeme vidličkou, vytekla by šťáva.
• Pokud grilujete na horkém kameni, nepoužívejte olejové marinády. Olej se přepaluje a velmi čmoudí. Aby se vám maso nepřichytilo, musí se kamenná deska posypat solí.

Asi je vám jasné, že při grilování je nejvhodnější přílohou zelenina a tou opravdu šetřit nemusíte. Takže vám přeji mnoho krásných zážitků při grilování a dobrou chuť.


Farmářský špíz

Ingredience:
300 g hovězí svíčkové, 300 g vepřové panenky, 300 g kuřecích prsíček,
Lžička worčestru, drcený černý pepř, lžička strouhaného zázvoru, drcený kmín, česnek, lžička kari, lžíce jogurtu, špetka soli, 7 lžic rostlinného oleje, 3 lžíce másla, cibule, 3 lžíce hladké mouky, 1/2 lžíce nakládaného zeleného pepře, 200 ml vývaru z masoxu, 100 ml smetany
Postup přípravy:
Svíčkovou, panenku a kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Panenku ještě potřeme zázvorem a protlačeným česnekem, svíčkovou pokapeme worčestrem, obojí zakápneme olejem a kuřecí potřeme jogurtem s kari kořením. Vše necháme 2 dny v lednici odležet pod poklicí. Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z masoxu. Důkladně rozmícháme, pak přidáme smetanu a opět promícháme. Na trošce oleje orestujeme proužky cibule. Vmícháme do omáčky a asi 10 minut povaříme. Do omáčky přidáme zelený pepř (asi 1/2 roztlučeme) a krátce prohřejeme. Maso napíchneme na špízové jehly a opečeme na rozpáleném grilu. Servírujeme s omáčkou, jako přílohu zvolte pečené brambory v alobalu a zeleninový salát.

Dan Kopál

DALŠÍ ZPRÁVY

Koktejl-párty

U plotny s Danem Kopálem - Ochutnejte divoký západ

U plotny s Danem Kopálem

U plotny s Danem Kopálem - Vánoční inspirace 12. díl

U plotny s Danem Kopálem – zvěřinové inspirace

U plotny s Danem Kopálem – Není švestka jako švestka

U plotny s Danem Kopálem - Grilpárty

Plněné zelí po Maďarsku

U plotny s Danem Kopálem - Letní kouzla s ovocem

U plotny s Danem Kopálem – Chřestová inspirace

 

RECEPTY

Polévky
Hovězí maso
Telecí maso
Vepřové maso
Mletá masa
Drůběží maso
Zvěřina
Ryby
Houby
Saláty
Moučníky
Bezmasá jídla
Brambory
Králičí maso

Máte doma zajímavý recept?
Neváhejte a zašlete nám ho na zpravy@ceskenovinky.cz

INZERCE ZDARMA

Inzerujte v našem jednoduchém inzertním systému. Stačí vyplnit pár položek a odeslat data na náš server.
Neváhejte a inzerujte zdarma!

STÁHNĚTE SI LISTOPADOVÝ VÝTISK

 

Archiv:
leden | únor | březen | duben
květen | červen | červenec | srpen
září | říjen | listopad | prosinec

Náklad: 100.000 ks

Distribuce po jižních Čechách zdarma!

  • České Budějovice
  • Český Krumlov
  • Jindřichův Hradec
  • Písek
  • Prachatice
  • Tábor
  • ... a další

Máte zájem přispívat na náš server? Kontaktujte nás na e-mailové adrese zpravy@ceskenovinky.cz



TEXTOVÁ REKLAMA:
Dopravně obchodní centrum Mercury
Kongresové centrum Praha
Bazénové vysavače
Kongresové centrum
Elektrospotřebiče
Maturitní plesy
Ubytování Český Krumlov
Prodej uhlí
Ubytování na Šumavě
Mimibazar
Otáčivé hlediště Český Krumlov
Hotely a penziony
Klempířství České Budějovice
Land Rover náhradní díly
Bioplynová stanice
Ubytování v centru města České Budějovice
Dragster EuroGames - MOTOMEJDAN Bechyně
Tvorba webových stránek
Ubytování Lipno
ZEPHYR EXCELENT URBAN PUB Fotoobrazy

Hotel u Solné brány nabízí catering v Českých Budějovicích, ale dokáže i Český Krumlov, Tábor nebo Písek.

 
Aukce
 
Ochranné pomůcky
 

  Jižní Čechy a Šumava
Biologická likvidace odpadu
Tvorba www stránek
Maturitní plesy On-line
Reklama venku